A Vérvonalat megjelölték, azonban mivel sokan úgymond vadásztak rájuk, ezért a jelüket eltitkolták, nem is maradt róla feljegyzés, vagy leírás. Pusztán származásuk miatt nem kapnak kiemelt szerepet a világban, képességeikkel azonban gyakran magas pozícióba jutnak.

Ellenben néhány másik család vérvonalával nem tisztán egyetlen fajhoz tartoznak, pont ezért nem könnyű rájuk találni. A vérüknek hála gyakran olyan erőkkel is rendelkeznek, amelyek más fajokhoz tartoznak, mint a sajátjuk. Ugyanakkor lehetnek olyan képességeik is, amik egyetlen fajra, vagy éppen ma ismert fajra sem jellemzőek. Néhányuknál a vérük erősebb képességeket eredményez, másoknál erősebb ösztönöket, azonban minden esetben különböznek az Erővel rendelkezők más vérvonalaitól.

Néhány kutatónak korábban sikerült vérmintát szereznie a Vérvonal tagjaitól és olyasmit mutattak ki benne, amit addig egyedül az Elsőnek tulajdonítottak. A vérminták alapján képesek az érzelmeiket használva úgymond új erőket teremteni. Ez csak részben igaz persze, mert új erőként értelmezhető az, ami egyik ismert fajra sem jellemző, de egy korábbi, mára kihalt faj birtokolta, illetve az is, aminek alapja vagy éppen kiváltója ismeretlen.

A Vérvonal maga elég különleges ugyan, mivel az Első közvetlen leszármazottai, azonban mégis akadnak köztük, akik még különlegesebbek. Összesen 8 Kiválasztottat jövendölt meg az Első, mindnek külön nevet, pontosabban szerepkört jósolva. Még ő maga sem tudta előre, melyik Kiválasztott melyik szerepkört kapja, ugyanis az életében hozott döntések döntik el és külsőleg senki sem befolyásolhatja. Bizonyos értelemben mind hasonlítanak, hiszen szerepük miatt mind magányosnak érzik magukat, képtelenek tétlenek maradni, ami miatt az életüket vagy nagy sikerek, vagy nagy bukások jellemzik.

Az Első egy rajzot is hátra hagyott, amit a Vérvonalnak tulajdonított. Azt vallotta, ha a Vérvonal bármely tagja felfedi magát, ruháján kell viselnie a jelet, ami kiemeli őt a tömegből és leszármazottjaként kell kezelni, a neki kijáró tisztelettel. Azonban még egyetlen tagjuk sem lépett ki a fényre, mivel a legtöbb Erővel rendelkezőnek hátsó szándékai lennének velük. Néhányan nagyobb hatalmat remélnek a Vérvonaltól, mások hamis leszármazottaknak tekintik őket és meg akarnak tőlük szabadulni.

Az Első jövendölése szerint csupán egy Kiválasztott lesz, aki képes lesz őt visszahozni közénk, életre hívva korábbi testét és elméjét visszaültetve. Azonban összesen nyolcról szól a jövendölés, akik a végtelen hatalmat és lehetőséget jelképezik. Éppen ezért jelképüknek a Tudás- és Élet fáját, valamint a Világ Kígyó mintájára a saját farkába harapni készülő sárkányt választotta, ami körülzárja a fát. A Fa szimbóluma többször is feltűnik a Kiválasztottak Vérvonalánál, ugyanis az Első látomásai szerint képesek lesznek hozzáférni a korlátlan Tudáshoz és akár uralkodni élet és halál felett.

A megjósolt nyolc szerepkör a következő:
A Békítő, aki képes lesz minden háborúnak véget vetni és nyugalmat, egyenlőséget hozni az összes világra
A Teremtő, aki képes lesz a hamuból új életet teremteni és a világ újjászületik a kezei között
A Pusztító, aki mindent és mindenkit uralni fog, miközben romba dönti és elpusztítja ami vagy aki az útjába áll
A Gyilkos, akinek kezéhez annyi vér fog tapadni, hogy képes lesz elönteni vele az összes ismert világot
Az Utazó, akinek nem lesz otthona, sem célja, egyedül a félelmei viszik előre
Az Olvasó, akinek tudása több életet ölel fel és egyszerre fogja látni a múltat és jelent
Az Üldözött, aki sohasem lesz egyedül, mégis egész életében menekülnie kell, mert meghal, amint megáll
Az Árnyék, aki a sötétségben született és élt, ezért annak részévé válik, míg rá nem talál a fény