Teremtő, Atya, Első. Sok néven ismerik, minden faj történelmében szerepel, mivel mindenben ő volt Az Első. Az első erővel rendelkező, az első minden faj erejével, az első vezető, az első tanító. Egyetlen kapcsolata a kezdetekkor a Vesták mai vezetőjéhez fűzte, Ariel-hez.

Nem tudni, hogy pontosan mikor született, vagy mikor kezdett először bármilyen erőt is használni, ezért a világok időszámítása az első tanításaitól kezdődik, azaz az Alumnus megalakulásától. Kilenc tanítványt fogadott maga mellé, azonban az első volt a legkülönlegesebb, akire örököseként és fiaként tekintet. Eltűnése után egyedül vele tartotta a kapcsolatot az álmokon keresztül, megtéve ezzel az Ariolos vezetőjévé, majd rajta keresztül parancsolta meg a Concilio megalapítását is.

Az Első neve nem ismeretlen, azonban csak kevesen vannak, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiejtsék. Nem tiltott, csupán túl nagy tisztelettel tekintenek rá ahhoz, hogy egyszerű halandó névvel illessék. Jóslatokat hagyott hátra, hogy vezesse az embereket, amiket első tanítványával, Celio-val jegyeztetett fel. Ezeket a jóslatokat nem láthatja senki, Celio csak azzal oszthatja meg, akiről az adott jóslat szól.

Eltűnése után Celio-val az álmain keresztül tudatta a jóslatokat, így tovább segítve az Erővel rendelkezők boldogulását. Az Ariolos megalapítása után annak tagjai is képessé váltak a jövőbe látni, azonban nem láttak semmilyen fontos vagy meghatározó eseményt. Ezen képesség megszerzéséhez Celio-nak egy szertartást kellett elvégezni. Az Ariolos tagok jóslatai ezért csak az átlagosabb Erővel rendelkezőkre vonatkozhattak.

Eltűnése előtt tanítványai közül kiválasztott ötöt, akinek elemmágusi erőt ajándékozott. Vezetőknek választotta őket, hogy a helyébe léphessenek és együtt hozzák meg a döntéseket, azonban nem árulta el, hogyan képesek az erejüket örökíteni. A tanítás részeként tekintett rá, ezért csak ennyit árult el nekik: „Az erő átadásához áldozatkészség kell és vágy, hogy a kiválasztott örökös tovább vihesse Mestere munkáját. Az örökös részéről pedig hála és bátorság, amivel az erőn túl a felelősséget is kész elfogadni.”

Az öt Alumnus közül csupán egyiküknek sikerült teljesítenie ezt a próbát, így továbbadva az elemmágusi erőt. Sokkal később, a Conilio alapításakor ezért az elemmágus vált az Erővel rendelkezők világának vezetőjévé.