Helló mindenkinek!

A nevem Damien!

Legtöbbször csak magamnak rajzolgatok, ami éppen eszembe jut, ezért éppen nincs sok másoknak készített rajzom. A legtöbbször fantasy-t rajzolok saját karakterekkel, de az új témám a League of Legends játékból lévő néhány kinézet, ami felkapott, vagy kevésbé felkapott.

Maximalistaként a digitális rajzolás nálam több ideig tart, mintha papíron rajzolnék, ugyanis figyelek a részletekre és közben különböző stílusokat is próbálgatok, amik vagy sikerülnek, vagy nem. Digitális rajzolás terén még kezdőnek számítok, ugyanis csak néhány éve kezdtem el és nem vagyok annyira profi, mint szeretném.

Portfólió

Elérhetőségek

Instagram      E-mail      DeviantArt      Tumblr      Twitter

Q & A

Miért és mikor kezdtél el rajzolni?

Már nagyon kicsi korom óta csak rajzoltam és rajzoltam, hiszen egy gyerek mi mást tud tenni? Én még abban az időben születtem, amikor a facebooknak még se híre, se hamva nem volt, így ha a szomszéd fiú nem ért rá játszani velem, ez volt az elfoglaltságom. De komolyabban általános iskolában kezdtem el foglalkozni vele, ami sajnos az óra rovására ment, mert nem figyeltem emiatt, és sokszor is vették el a füzetemet. Nyolcadikban pedig külön olyan iskolába mentem, ahol kitanulhatom a grafikus szakmát, de végül nem fejeztem be. OKJ-s képzésen viszont a rajz mellett mozgókép- és animációkészítést tanultam.

Volt olyan rajz, amit nagyon utáltál a készítése közben? 

Van egy jelenlegi három hónapja befejezetlen rajzom, aminek magát a karakterét egyszerűen imádom, de amióta megjelent és én elhatároztam, hogy szeretném lerajzolni, azóta csak a haja van kész és az arca egyszerűen nem megy, szóval igen. Utálom a készítését és nagy valószínűséggel újra fogom kezdeni. Ez a karakter egyébként a League of Legends játékból van: Thresh Lélekvirág (Spirit Blossom) nevezetű kinézete. Mivel a játékban Thresh a main karakterem, ezért rá esett a választásom elsőnek, ugyanis a többit is meg szeretném csinálni.

Vagy olyan, amit imádtál elkészíteni?

Még anno két évvel ezelőtt Danielle egyik karakterének egy kis portréját, ami csak egy egyszerű mellkasportré. Szeretem magát az arcot lerajzolni, azoknak a különböző ismertetőjegyeit, de a kedvencem a szemek rajzolása, amiket ki is emelek.

Mikor és mi volt az első fizetős rajzod? 

Természetesen Danielle-nél volt a legelső fizetős rajzom, de én pénzbeli fizetség helyett maradandót kértem, ezért vannak kisebb tárgyaim, mint például könyvjelzők és nyakláncok, amiket javarészt – érthető módon – a könyveimben vagy egy parafatáblán tárolok, mint emlék.

Mikor és miért gondoltál rá, hogy rendelésre is dolgoznál?

Már nagyon régóta gondolkodom, hogy pénzért is csináljak commission-t, de mivel digitálisan a gyorsaságom nem a legjobb, szabadidő és energia hiányában pedig még lassabb lennék, így egyelőre ezt elvetettem. Az instagram oldalam sincs beindulva, csak ismerősök tudják, de én annak a pár darab lájknak is örülök, mert látom, hogy valakinek tetszik és nem csak átteker rajta.

Számodra a rajz csak hobbi, vagy el tudod magad képzelni teljes állsú grafikuskétn is? 

Is-is. Szeretem, mint hobbi. Kikapcsol, ha esetleg kilennék az élettől és a családtól – főleg így ünnepek környékén, mert ilyenkor nagy nálunk a felhajtás, habár engem hidegen hagy –, de az se lenne rossz, ha esetleg a szakmámban dolgoznék és úgy keresnék pénzt, mert tudom, hogy grafikusokra mindig van szükség akár nagy, akár kis cégeknél.

Esetleg szeretnéd, ha csak hobbinak maradna meg?

Nem lenne rossz, ha csak annak maradna meg, de nem egy pult mögött állva szeretném leélni az életemet és kérdezni, hogy „kérsz még valamit?”, miközben éveket szenteltem annak a szakmának, amiért élek és tovább szeretném folytatni még a tanulmányaimat, hiszen azt mondják, sose késő tanulni. Nekem pedig időm, mint a tenger ennyi évesen.

Kérdezz te is az alkotótól!