Hello!

Szisziikeccs vagyok!

Digitálisan alkotok a saját kis fantasy világomban, néha azért egy-két fanarttal is lehet nálam találkozni. Legnagyobb inspirációm a történelem, amelyet igyekszem a művészetem minden aspektusába belefűzni és easter egg-ként elrejteni.

Nagyon lelkiismeretes vagyok, ügyelek a pontosságra. Sajna néha a pontosság az idő rovására megy. Rajzaimban mindig a tökéletességre törekszem. Ha láttok egy rajzot, ami kék, fekete és arany, akkor nagy valószínűséggel az enyém!

 

Q & A

Miért és mikor kezdtél el rajzolni?

Gyerekkorom óta rajzolok. Mint minden gyerek, én is nagyon sok mesét néztem. Scooby-Doo, Kengyelfutó gyalogkakukk, Anasztázia és Oroszlánkirály. Ezek voltak a legnagyobb kedvenceim. Élesen emlékszem az élményre, amit nyújtottak. Szerettem volna én is valami hasonlót csinálni, szóval rajzolgattam a pálcika embereket és a sarok napocskákat. Általános iskolában művészeti tagozatra jártam, ami nem tett túl jót a kreativitásomnak. Még mai napig fejből tudok bármilyen fényviszonnyal almás-vázás-drapériás csendéletet rajzolni. Kezdetben még én is csak írtam, gimnáziumban találtam rá a digitális rajzolásra, ami egy új világot nyitott nekem. Még mai napig hálásan nézek vissza az akkori barátaimra. Ugyan már nem tartjuk a kapcsolatot, de az a világ, amibe bevezettek velem maradt.

Volt olyan rajz, amit nagyon utáltál a készítése közben? Vagy olyan, amit imdátál elkészíteni?

Persze, hogy van olyan rajz, amit gyűlöltem a készítése közben. Mindegyik rajzom ilyen. Általában a háromnegyedénél jön el az a pont, amikor nagyon ráunok egy-egy kép készítésére. Ilyenkor hátra kell lépni és venni egy mély levegőt. Olyankor elmúlnak a rossz érzések és újult erővel ugrok neki a rajzolásnak.

Mikor és mi volt az első fizetős rajzod? Mikor és miért gondoltál rá, hogy rendelésre is dolgoznál?

Nagyon ritkán vállaltam megrendeléseket. Nem nagyon volt időm arra, hogy a saját munkáim mellett azzal is foglalkozzak. Ez első munkám egyetemen volt, ahol egy kedves ismerősöm születésnapi ajándékot rendelt tőlem. Jó élmény volt, meghatott, hogy rám gondolt.

Számodra a rajz csak hobbi, vagy el tudod magad képzelni teljes állsú grafikuskétn is? Esetleg szeretnéd, ha csak hobbinak maradna meg?

Számomra a rajz csak egy hobbi. Nem nagyon tudom elképzelni magam főállású grafikusként. Úgy érzem a kreativitásom és az önérzetem nem arra van beállítva, hogy mindig csak másokat „szolgáljak” ki. Ha magamnak dolgozom, akkor csak magamnak kell megfelelnem.

Kérdezz te is az alkotótól!