Először is te miért döntöttél az álnév mellett?

Mindig is volt bennem egyfajta bizalmatlanság a magyar nevű írókkal és így a karakterekkel szemben is. Talán azért, mert túlságosan olyan érzésem volt, mintha velem vagy az ismerőseimmel is történhetne, én pedig jobban szeretem, ha teljesen elkülönül a könyv a valóságtól. Ezért se volt kérdéses számomra, hogy ha valamikor megjelenik írásom nem csak a karakterek, hanem az írói nevem is külföldi lesz. Másrészt az én esetemben ez egyfajta tisztelgés is édesanyám és a családja előtt, mert ők szerettették meg velem az írást és olvasást, ezért is lett Taylor az írói nevem.

Az álneved mellett megismerhető az olvasók számára a születési neved, vagy ügyelsz rá, hogy inkognitóban maradj?

Nem szeretem kiadni a születési nevem, mert szerintem ha valaki az álnév mellett dönt, akkor az is része lesz az írói világának, a megteremtett csodának.

Mit gondolsz, miért hasznos a magyar álnév és miért a külföldi?

Ahogy korábban írtam én a magyar neveket mindig is kerültem. Persze megvan a maga haszna, mert sokakat ismerek, akik külön a magyar írók műveit keresik. De az olyanok esetében, mint amilyen én is vagyok úgymond előny a külföldi név.

Első könyvek megjelentetésénél gyakori az álnévhasználat. De gondolkodtál azon, hogy „befutás” után felvállalod a saját neved?

Soha. Szerintem aki álnév mellett dönt, annak jó oka van rá és nem csak az, hogy az ismerősök nehogy rájöjjenek, hogy írunk vagy éppen mit és hogyan írunk. Az álnév lehet a megalkotott világ része, vagy egy olyan énünk neve, aki csak írás közben jön elő, de a való életben fél megmutatni magát.

Már kikopott szokás, de mi a véleményed arról, hogy nők férfi álnév mögött jelentetnek meg könyveket?

Az írók nevét mindig megnézem, de a nemük számomra nem fontos. Főleg ma már elfogadott, hogy mindenki maga dönt arról, hogy milyen nemet választ, hiába ez egyeseknek még furcsán hangozhat. Minden döntésnek oka van és bár régen ilyesmit azért tettek, hogy egyáltalán kézbe vegyék a női írók munkáit, ma már inkább az önkifejezéshez lehet köze szerintem.

És végül, tudnál mondani egy olyan szerzőt, akit nagyon szeretsz, és álnéven publikált vagy publikált?

Csak egyet? Amanda Quick-et mondanám, aki miatt én is elkezdtem az írást. Az írónő nem kevesebb, mint három néven ír és minden nevéhez más világ tartozik. De ha mondhatok többet is, akkor két magyar írónőt emelnék ki, mégpedig Benina-t és Spirit Bliss-t.